تبدیل زباله به کود آلی و اثرات آن بر محیط زیست: یک مرور کلی
کد مقاله : 1006-FSNCONF (R1)
نویسندگان
محمد مهدی رمضانی پور، سید پارسا موسوی *، جواد ترکمن
دانشگاه گیلان
چکیده مقاله
ضایعات مواد غذایی را می توان به عنوان جریان های زباله خالص در نظر گرفت و بار زیست محیطی عمده ای مانند انتشار بو، جذب حیوانات موذی، انتشار گازهای سمی و آلودگی آب های زیرزمینی را ایجاد می کند. با این حال، می توان آن را از طریق فرآیندهای کمپوست به کود آلی ارزشمند تبدیل کرد. این شامل تبدیل مواد زائد مانند بقایای محصول، زباله های شهری، فضولات طیور و فضولات حیوانات به کود غنی از مواد مغذی است. به طور سنتی، مواد آلی از گیاهان و حیوانات برای حفظ حاصلخیزی خاک و افزایش تولید محصول استفاده می‌شود. استفاده از این کودهای آلی می تواند تولید غذا و سلامت خاک را افزایش دهد و در عین حال آسیب های زیست محیطی را کاهش دهد. کودهای زیستی منجر به مزایای اجتماعی-اقتصادی و اکولوژیکی، به ویژه کیفیت خاک می شود که به سلامت انسان، کیفیت غذا و حفظ محیط زیست کمک می کند. امکان سنجی این کودها به هزینه های فرآوری و تولید، کیفیت، اثرات زیست محیطی و ایمنی برای انسان و حیوانات بستگی دارد. استفاده از زباله های زیستی مانند کود حیوانی، لجن فاضلاب ضایعات چوب، و ضایعات غذایی برای تولید کود زیستی یک رویکرد امیدوارکننده است.
کلیدواژه ها
کودهای زیستی، زباله های زیستی، کمپوست، ضایعات مواد غذایی، کودهای آلی، زباله.
وضعیت: پذیرفته شده