ارزیابی اثر پارامترهای عملیاتی بر بازده جداسازی در یک جداکننده استوانه‌ای آزمایشگاهی برنج
کد مقاله : 1127-FSN
نویسندگان
عزت الله عسکری اصلی ارده *، محمد مجیدی
دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده مقاله
هدف این پژوهش، بررسی تاثیر پارامترهای عملیاتی بر بازده جداسازی جداساز استوانهای دوار در جداکردن دانه هاخرد از برنج سالم است. آزمایش‌ها بر اساس طرح فاکتوریل کامل تصادفی با چهار فاکتور مستقل انجام شد: زمان جداسازی (t) در پنج سطح (100، 110، 120، 130، 140 ثانیه)، زاویه ناودان (α) در سه سطح (0، 15، 30 درجه)، درصد اختلاط (M) در سه سطح (15، 20، 25%) و مقدار نمونه (V) در چهار سطح (10، 15، 20، 25 گرم). در مجموع، 180 ترکیب پارامتری با سه تکرار (540 آزمایش) اجرا گردید. داده‌ها با استفاده از آنالیز واریانس دوطرفه (ANOVA) و آزمون دانکن در سطح احتمال 5% تحلیل شدند. نتایج ANOVA نشان داد که تمام اثرات اصلی و اثرات متقابل دوعامله بر بازده جداسازی تأثیر معنی‌دار دارد. بر اساس آزمون دانکن، ترتیب اهمیت پارامترها α > V > t > M بود. بیشترین میانگین Ew برای α=30 درجه (با مقادیر میانگین ،95.8% ، V=25 گرم با مقادیر میانگین93.2% ، زمان جداسازی t=100s با مقادیر میانگین (93.8%) و درصد اختلاط 25% M=با مقادیر میانگین (%92.8) مشاهده شد. ترکیب بهینه t=100 ثانیه، α=30 درجه، V=25 گرم، M=25% با بازده جداسازی 99.5% منجر گردید.
کلیدواژه ها
: بازده جداساری، برنج، جداساز استوانه ای
وضعیت: پذیرفته شده