بررسی تاثیر اسید‌هیومیک بر کنترل عوارض فیزیولوژیکی میوه‌ انار
کد مقاله : 1131-FSN (R2)
نویسندگان
علی اکبر شکوهیان *
هیات علمی
چکیده مقاله
آزمایش بررسی تاثیر اسید‌هیومیک بر عوارض فیزیولوژیکی میوه‌ انار رقم بجستان به صورت فاکتوریل درقالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با چهار غلظت اسید‌هیومیک(صفر، دو، چهار و شش کیلوگرم در هکتار) و به دو صورت کاربرد برگی و خاکی در سه نوبت و سه تکرار در شهرستان گنبد کاووس انجام شد. در این پژوهش عوارض فیزیولوژیکی آفتاب‌‌سوختکی و ترک‌‌خوردگی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده ها نشان‌داد که اثر ساده اسیدهیومیک و اثرات متقابل دو جانبه بر شاخص آفتاب‌‌سوختگی و ترک‌‌خوردگی میوه انار در سطح احتمال یک درصد معنی‌دار بود. مقایسه میانگین اثر متقابل دو جانبه نشان داد که بیش‌ترین میزان آفتاب‌‌سوختگی و ترک‌خوردگی در سطح شاهد و کم‌ترین میزان آفتاب‌سوختگی و ترک‌خوردگی در غلظت 4 کیلوگرم کاربرد برگی به‌ترتیب در سه و دو نوبت اعمال مشاهده شد. با توجه به نتایج فوق بهترین ترکیب تیماری برای حفظ کیفیت میوه، کاربرد برگی اسید‌‌هیومیک با غلظت4 کیلوگرم در هکتار در سه نوبت توصیه می‌شود.
کلیدواژه ها
آفتاب‌ سوختکی ، ترک خوردگی ، رقم بجستان
وضعیت: پذیرفته شده