بررسی و تعیین تغییر شکل در نقطه گسیختگی دانه لوبیا چیتی به منظور کاهش ضایعات و پسماند محصول
کد مقاله : 1133-FSN (R3)
نویسندگان
منصور راسخ *
دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده مقاله
در این تحقیق تغییر شکل در نقطه گسیختگی دانه لوبیا چیتی رقم کوشا در آزمایش فاکتوریل در طرح پایه کاملا تصادفی با دو عامل، شامل 2 اندازه دانه(کوچک و بزرگ) و 4 سرعت بارگذاری(5، 10، 15 و 20 میلی متر بر دقیقه) در 7 تکرار بررسی شد. نتایج نشان داد اثر اصلی سرعت بارگذاری در سطح احتمال 5 درصد معنی دار شد و اثر اصلی اندازه دانه و اثر متقابل دوتایی اندازه دانه و سرعت بارگذاری معنی دار نشد. همچنین نتایج نشان داد با افزایش سرعت بارگذاری از 5 میلیمتر بر دقیقه به 20 میلی متر بر دقیقه، تغییر شکل در نقطه گسیختگی دانه لوبیا چیتی افزایش داشته است و تغییر شکل در نقطه گسیختگی در سرعت های بارگذاری 15 و 20 میلی متر بر دقیقه با هم اختلاف معنی دار ندارد. بیشترین تغییر شکل در نقطه گسیختگی با مقدار 44/0 میلی متر مربوط به سرعت بارگذاری 20 میلی متر بر دقیقه و کمترین تغییر شکل در نقطه گسیختگی با مقدار 233/0 میلی متر مربوط به سرعت بارگذاری 5 میلی متر بر دقیقه است. از نتایج این تحقیق می توان در طراحی و ساخت ماشین های فرآوری لوبیا چیتی استفاده کرد بطوریکه ضایعات و پسماند محصول تولیدی کاهش یابد.
کلیدواژه ها
لوبیا ، خواص مکانیکی، سرعت بارگذاری، پسماند
وضعیت: پذیرفته شده مشروط