| بررسی و تعیین انرژی گسیختگی دانه لوبیا قرمز به منظور کاهش ضایعات و پسماند محصول |
| کد مقاله : 1139-FSN |
| نویسندگان |
|
منصور راسخ * دانشگاه محقق اردبیلی |
| چکیده مقاله |
| در این تحقیق انرژی گسیختگی دانه لوبیا قرمز رقم یاقوت در آزمایش فاکتوریل در طرح پایه کاملا تصادفی با دو عامل، شامل 2 اندازه دانه(کوچک و بزرگ) و 4 سرعت بارگذاری(5، 10، 15 و 20 میلی متر بر دقیقه) در 7 تکرار بررسی شد. نتایج نشان داد اثر اصلی سرعت بارگذاری در سطح احتمال 5 درصد معنی دار شد و اثر اصلی اندازه دانه و اثر متقابل دوتایی اندازه دانه و سرعت بارگذاری معنی دار نشد. همچنین نتایج نشان داد با افزایش سرعت بارگذاری از 5 میلیمتر بر دقیقه به 20 میلی متر بر دقیقه، انرژی گسیختگی افزایش داشته است. همچنین انرژی گسیختگی در سرعت های بارگذاری 10، 15 و 20 میلی متر بر دقیقه با هم اختلاف معنی دار ندارد. بیشترین انرژی گسیختگی با مقدار 11/10 میلی ؤول مربوط به سرعت بارگذاری 20 میلی متر بر دقیقه و کمترین انرژی گسیختگی با مقدار 911/4 میلی ؤول مربوط به سرعت بارگذاری 5 میلی متر بر دقیقه است. از نتایج حاصل از تحقیق حاضر می توان برای طراحی و ساخت ماشینهای فرآوری لوبیا قرمز به منظور کاهش ضایعات و پسماند محصول استفاده کرد. |
| کلیدواژه ها |
| سرعت بارگذاری، لوبیا قرمز، انرژی گسیختگی |
| وضعیت: پذیرفته شده |
